Ağrı ve hareket sınırlığı oluşturan eklem ve bağ dokusu iltihabının genel adına romatizma deniyor. Hastalık, boğazın bir tür enfeksiyonuna, vücudun verdiği anormal cevap sonucu oluşuyor. Boğaz ağrısını izleyen ikinci hafta sonunda, hastanın eklemlerinde ağrı, bazen deri döküntüsü, genel bitkinlik durumu ve ateş beliriyor. Etkilenen eklemler, genellikle ayak bilekleri, dizler, el bilekleri oluyor. Dirseklerle, el bileklerinin üstünde, deri altında yumrucuklar hissediliyor.
Romataid artrit
Bir diğer romatizmal hastalık olarak romataid artrit görülüyor. Bu hastalık genellikle 18- 45 yaşları arasındaki kadınlarda görülüyor. Nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte bir çeşit bağışıklık reaksiyonu olduğu düşünülüyor.
El ve ayakların ufak eklemleri, alt çene kemiğiyle kafatası arası eklem, köprücük kemiği, göğüs kemiği eklemi sık etkileniyor.
Osteoatrit hastalığı
Osteoatrit hastalığı ise genellikle, 50 yaşın üstündeki erkeklerde görülüyor. Dejeneratif bir durum olduğu tahmin ediliyor. En sık atrit şeklinde görülüyor. Bu hastalığın nedenleri ilk sırada özellikle, ağırlık taşıyan eklemler gittikçe ağrılı ve hareketsiz duruma geliyor. Uzmanlar bu durumlara dikkat edilip, uzman bir doktora danışılması gerektiğini belirtiyor. Bununla birlikte hastalığı önlemek ve tedavi sürecine destek olması amacıyla bitkisel önerilerde bulunuyor.
İşte o mucizevi kürler:
Küçük parçalara bölünmüş portakal kabuğunu bir şişenin boğazına kadar doldurun. Üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın. Sonra şişeyi 2 hafta sıcak bir yerde bekletin. Ağrılı bölgeye masaj yapın.
Bir miktar papatyayı bir şişenin boğazına kadar doldurun. Ağzına kadar saf zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapatın. Şişeyi iki hafta sıcak bir yerde bekletin. Gerektiğinde hafif masajlar yapın.
İki avuç dolusu ince kıyılmış papatya çiçeğini,su kaynayan bir tencerenin üzerindeki süzgecin içine bırakın. Buharda pişmeye başlayan bitkiler yumuşayınca, bir tülbentin arasına koyun. Daha sonra ağrılı bölgeye sarın.
Su dolu bir kovanın içine dört avuç lavanta çiçeği katın. On iki saat bekletin. Daha sonra iyice kaynatın. Süzüldükten sonra banyo suyuna ilave edin.
İri bir lahananın geniş yapraklarını kaynatın. Ağrılı bölgeye sıcak bir halde koyun.
Bir çay fincanı kaynar suyun içine ince kıyılmış bir çay kaşığı karanfil katın. Demlendikten sonra süzün. Sabah kahvaltılarından yarım saat sonra ve geceleri yatmadan bir saat önce için.
Sarımsak sarın
Küçük parçalara bölünmüş taze sarımsağı bir şişenin boğazına kadar doldurun. Üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı ekleyin. Ağzını sıkıca kapatıldıktan sonra şişeyi 2-3 hafta boyunca sıcak bir yerde bekletin. Ardından yarım litre suyun içine, bir kahve fincanı bu yağdan, iki çorba kaşığı ev hardalı ve yine iki çorba kaşığı toz karabiber katın. Bu karışımı geçici bir kapta kaynatın. Sonra suyun üzerindeki tabakayı alıp, söz konusu ağrılı bölgenin üzerine sürün ve ardından sarın.