Bacaktaki batıklardan nasıl kurtulunur sorusu maalesef pek çok kadının aklını kurcalamaya devam ediyor çünkü bilhassa ağda uygulamaları neticesinde ucu dönmüş olan tüylerden kurtulmak o kadar da kolay değil. Bilhassa yaz aylarında giyilen mayolar, etekler ve şortlar, bu batık tüylerin bizleri daha da fazla rahatsız etmelerine neden oluyor. Onlardan kurtulmak için çeşitli solüsyonlar önerilse de, öncelikle onlara engel olmak sonra da birtakım yöntemlerle yok etmek en makul çözüm denilebilir.
Batıklara engel olmak için ilk olarak bir süre ağda ve diğer epilasyon yöntemlerinden uzak durmalısınız. Fakat tabii ki bu süreçte bacaklarımız kıllı bir şekilde gezmeyeceğiz. Bunun yerine jiletle bacaklarımızı alacağız ama bu konuda dikkat edilmesi gereken bir konu var. Jiletle alınan bacaklarda, sanıldığının aksine kıllar çoğalmazlar, fakat tam ortalarından kesildikleri için uçları sivri ve ince olmak yerine gövdenin kalınlığına sahip olur. Bu durum ise kılların arttığı algısını doğurur, halbuki sadece uçların kalınlaşması nedeniyle tüyler daha belirgin hale gelirler. Bir iki ay boyunca bu şekilde jiletle bacak tüylerinizi aldığınızda, batık tüylerin de ortadan kalktıklarını göreceksiniz. Artık epilasyona tekrar devam edebilirsiniz.
Çok hızlı bir şekilde bu batıklardan nispeten kolay bir şekilde kurtulmak ya da sayılarını çok azaltmak için, banyoda bacaklarınıza kese de yapabilirsiniz. Her ne kadar jilet çözümü kadar net ve etkili bir sonuç vermese de, ucu içeri kaçmış tüylerin tekrar yüzeye çıkmaları için gereken imkanı bir miktar sunacaktır. Dilerseniz tek tek batıkların olduğu noktalara de keseyi sürtebilir, böylece onları dışarı çıkarabilirsiniz.
Tüy batıklarını elle sıkarak çıkartmaya çalışmak ise her ne kadar hafif ve yüzeye yakın batıklarda etkili bir çözüm olsa da, derine gömülmüş olanları bu şekilde sıkmak maalesef uzun vadede bacaklarınızda izler kalmasına neden olacaktır. Özellikle iğne ucu ile çıkarmaya çalışmak gibi şeylerden ise kesinlikle uzak durmalısınız.
Kese ve sıkarak batıkları çıkarma işlemleri sırasında buğday yağı kullanırsanız, batıkların daha kolay bir şekilde yüzeye çıktıklarını da görebilirsiniz. Bazıları ise zeytinyağının bakım özellikleri nedeniyle bu konuda kullanılabileceğini belirtiyorlar.