1. Sabah uyanınca
Telefonundan uzak dur ve vakit geçirmeden evden çık. Hemen insan içine karış. İşe, okula git. Eğer çalışmıyorsan sokağa çık, birkaç saat kalabalığa karış. Böylece dünyanın sonunun gelmediğini, hayatın normal akışında olduğunu fark edersin.
2. Ona değil arkadaşına yaz
İlk günlerde hep ona mesaj yazmak isteyeceksin. İlişkiye devam etmek istesen de istemesen de ona söylemek istediklerin olacak. Fakat ona her yazışında, onu her arayışında yeni bir beklenti içine gireceksin ve kendi içinde yarattığın kuyuya düşeceksin. Onun yerine arkadaşlarına yaz. Her onu aramak istediğinde arkadaşlarını ara. İlk günleri atlattıktan sonra onu arama isteğin azalacak ve giderek kaybolacak.
3. Fiziksel aktivite
Yürümek, koşmak, spor yapmak, dans etmek, kürek çekmek türündeki aktiviteler bedeni çalıştırır. Bedenin çalışınca aklın biraz yavaşlar ve bu ayrılık sonrası ihtiyacın olan ilk şeydir. Mümkün olduğunca tek başına değil, grup halinde yapılan aktivitelere katıl.
4. Arkadaş buluşmaları – İki kız değil!
İki kız buluştu mu ilişki konuşur ve şu anda buna ihtiyacın yok! Arkadaş sayısı arttıkça genel geçer konular konuşulur ve dönüp dolaşıp konu ona gelmez!
5. Seyahat
Mümkünse hemen şehir, ülke değiştir. Tebdili mekânda ferahlık vardır sözü ayrılık için söylenmemiştir ama bu durum için de fevkalade geçerlidir.
6. Çocuklarla vakit geçirmek
Çocuk dünyasının masumiyeti, hesapsızlığı sadeleşmene yardımcı olur. Etrafındaki çocuklarla biraz sohbet et.
7. Akşam yatmadan önce
Telefonundan uzak dur. Sosyal medyada vakit geçirmek yerine bir komedi filmi izle veya seveceğin bir hikâye oku.
Romantik ilişkilerde, aşk, arkadaşlık, bağlılık olduğu gibi bir gün gelip ayrılığın yaşanması da olağandır. Hemen herkesin hayatında ayrılıkla biten bir ilişki olmuştur. Ayrılık, haliyle sancılı bir süreçtir, bazen her şey kuralına uygun yürüse de, çoğunlukla tereddütler ve karmaşa yaşanır.